Till Hasse & Tage

Till Hasse & Tage


Upplev Hasse och Tages humor, musik och sånger i denna hyllningsföreställning med nära och personliga kopplingar till Hasse och Tage själva.

Hasse Alfredson och Tage Danielsson har fått oss att skratta, gråta och se omvärlden med nya ögon sedan de startade sitt samarbete på Radiotjänst på 1950-talet. Under drygt 30 år skapade de en oförglömlig och enastående nationalskatt av texter, sånger, revyer och filmer. Föreställningen ”Till Hasse & Tage” är en varm, personlig och underhållande kärleksförklaring till dem.

Carl Bagge som tillsammans med Per Ekdahl stod bakom publiksuccén ”Till Monica” har nu samlat bla Vanna Rosenberg och Stockholm Voices för att tillsammans med dem ta sig an denna guldgruva av underfundiga och tänkvärda texter. Lika aktuella nu som då.

Under denna hyllningsföreställning får vi uppleva Hasse och Tages humor, musik och sånger samt de klokheterna som bara komikerduon kunde formulera. Genom ”Till Hasse & Tage” går en röd tråd av nära och personliga kopplingar till Hasse och Tage själva.

I sammanhanget bör nämnas Vanna Rosenberg, som så träffsäkert förvandlade Tage Danielssons animerade figur Karl-Bertil Jonssons ”ömma moder” på Scalateatern 2018. I den succéartade föreställningen som var Henrik Dorsins tolkning av ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton” stod Carl Bagge för den nyskrivna musiken, med fötterna stadigt i arvet efter Tages original. Vanna hade tidigare personliga erfarenheter av att arbeta med Hasse Alfredson, som Jessica i hans uppsättning av Lille Ronny på Maxim.

”Till Hasse & Tage” är en föreställning som inte bara vänder sig till dem som minns stordåden Gröna Hund, Gula Hund, Svea Hund, Under Dubbelgöken och andra revyer eller som är gamla nog att komma ihåg när filmen Att angöra en brygga fyllde biografsalongerna då det begav sig. Hasse och Tage har ju även upptäckts av flera nya generationer efter dem!

Ingen kan uttrycka det bättre än Hans Alfredson själv: ” – Du, som säkert är mycket ung, kan ju tala med din mamma eller pappa om hur det var på den tiden då de höll på att trilla av stolen när de såg revyerna vi gjorde, Tage och jag”.

Ta tillfället i akt och se denna föreställning på Uppsala Konsert & Kongress den 16 maj 2020. För mer info och biljetter; www.ukk.se


 11340672_bukobject


För mer info och biljetter;
www.ukk.se