Till Hasse & Tage

Till Hasse & Tage


Hasse Alfredsson och Tage Danielsson har fått oss att skratta, gråta och se omvärlden med nya ögon sedan de startade sitt samarbete på Radiotjänst på 1950-talet. Under drygt 30 år skapade de en oförglömlig och enastående nationalskatt av texter, sånger, revyer och filmer. Föreställningen ”Till Hasse & Tage” är en varm, personlig och underhållande kärleksförklaring till dem.

Carl Bagge som tillsammans med Per Ekdahl stod bakom förra årets publiksuccé ”Till Monica” har nu samlat Grynet Molvig, Fredrik Lycke och Stockholm Voices för att tillsammans med dem ta sig ann denna guldgruva av underfundiga och tänkvärda texter. Lika aktuella nu som då.

Ensemblen kommer att bjuda publiken på framförallt musiken och sångerna, i arrangemang av kapellmästarna Per och Carl. Under denna unika hyllningsföreställning kommer publiken att få uppleva Hasse och Tages humor, musik och sånger samt de klokheterna som bara Hasse och Tage kunde formulera. Sannolikheten att publiken kommer att känna igen sig är väldigt stor. ”Till Hasse & Tage” är en kulturupplevelse som klingar av tidlös kvalitet och som dessutom har en nerv av nära och personliga kopplingar till komikerduon Hasse och Tage själva.

”Till Hasse & Tage” är en föreställning som inte bara vänder sig till dem som minns stordåden Gröna Hund, Gula Hund, Svea Hund, Under Dubbelgöken och andra revyer eller som är gamla nog att komma ihåg när filmen Att angöra en brygga fyllde biografsalongerna då det begav sig. Hasse och Tage har ju även upptäckts av flera nya generationer efter dem! Ingen kan uttrycka det bättre än Hans Alfredsson själv: ” – Du, som säkert är mycket ung, kan ju tala med din mamma eller pappa om hur det var på den tiden då de höll på att trilla av stolen när de såg revyerna vi gjorde, Tage och jag”. MEDVERKANDE:

Grynet Molvig har funnits med i Hasse & Tages värld sedan hennes medverkan i revyn Spader Madam på Oscarsteatern 1969. Senare spelade hon i filmerna Mannen som slutade röka och Sopor. Grynet har även tagit sig ann ”Lilla Gumman som gnor” som hon sjöng på Berns när det begav sig, då hon hoppade in när Monica Zetterlund blev sjuk. Att hon nu åter knyter sina högst personliga band till dessa låtar ger oss en direkt länk till  Hasse och Tage.

Fredrik Lycke tolkade Hasse och Tage i Donna Juanita i regi av Johanna Garpe för några år sedan – En musikal med låtar ur Hasse och Tages låtskatt på Stockholms Stadsteaters Stora Scen, där även Carl Bagge var kapellmästare.

Jesper Sjöberg är som så många andra ett stort Hasse och Tage fan. Likt Hasse Alfredson är Jesper sprungen ur den skånska myllan och bär förutom en fantastisk röst på en stor portion humor. Han sågs senast i Magnus Ugglas show ”Varning på stan nu mår kung i baren illa igen”. Jesper har även gjort roller i musikaler som ”Jesus Christ Superstar”, ”Sound of Music”, ”West Side Story” och ”Flashdance”. I höst medverkar Jesper förutom i “Till Hasse och Tage” också i musikalen ”Forever Piaf” på Göta Lejon i Stockholm.

Sånggruppen Stockholm Voices bidrar med skön stämsång i samma anda som Gals and Pals gjorde i Hasse & Tages revyer. Deras debutskiva “Come Rain or Come Shine”, en hyllningsskiva till Monica Zetterlund satte sånggruppen på kartan inom den svenska jazzen.

”Till Hasse & Tage” är producerat av Amusement AB

För mer info och biljetter; www.ukk.se


 11340672_bukobject


För mer info och biljetter;
www.ukk.se